Respostes acurades

He de manifestar que, mentre la meva queixa sobre com es tractava l’escola en un article del diari Avui no va rebre cap resposta, la meva altra queixa sobre la menció que es feia del meu barri en un capítol de Mar de Fons ha rebut una amable resposta per part d’un excel·lent periodista (i moltes coses més), Gabriel Jaraba, qui, per cert, manté també diferents blogs que us recomano.

Gabriel Jaraba és, a més, fill del meu barri, també, així que tinc la sensació, en aquesta ocasió que, al menys, m’han escoltat (llegit, més aviat). Actualment, les queixes que es fan a les institucions i mitjans solen rebre resposta, una altra cosa és que es prenguin mides respecte a la protesta efectuada. Sóc optimista i crec que si les protestes no són, només, individuals, en ocasions tenen resultats positius.

Molta gent es queixa però, de fet, no fa res. Crec que amb la facilitat que tenim en el present per utilitzar els mitjans informàtics, enviar un e-mail dóna poca feina, de fet. Per exemple, sé que molts poble-sequins s’han sentit ‘tocats’, amb la referència al barri que vaig explicar, però que, de fet, la cosa s’ha quedat en converses amicals. El tema, en aquest cas, no té massa importància, però de vegades hi ha aspectes d’urbanisme, de seguretat, que tampoc arriben on haurien d’arribar, per mandra, en moltes ocasions.

Les protestes, quan són massives, espanten. De vegades es fa marxa enrera en coses en les quals s’hauria de mantenir una postura ferma, com, crec, va passar amb el cas Rubianes, on els responsables del teatre es van espantar. I després llegeixo que no s’ha de cedir als xantatges amenaçadors de determinats grups radicals violents… Però, si gairebé tots tenim por i evitem, tant com podem, qualsevol problema! Els moviments massius de protesta, de vegades no busquen justícia, sinó el manteniment d’uns privilegis determinats. Però ja se sap, quan es fa molt soroll, la cosa desvetlla temors i se cedeix sovint a aquestes pressions, no sempre clares. Se suposa, erròniament, que moure molta gent vol dir alguna cosa, però la gent es mou per motius diversos i, també, dubtosos, i només cal mirar documentals pretèrits.

Canviant de tema, dissabte vinent el grup Verba, de l’Hospitalet, que organitza activitats teatrals i recitals poètics dramatitzats, en farà un sobre la meva poesia. És un honor. Ho inclouen en un cicle de poetes hospitalencs, cosa que sóc, també, d’adopció. Serà a les vuit del vespre, al Teatre del Centre Catòlic de l’Hospitalet, a la Rambla Just Oliveres. L’entrada és lliure i gratuïta i la durada, d’una horeta. Espero que si algú de vosaltres ve i no el conec, es presenti. Ja sé que el dissabte és un mal dia, de tota manera. Aquells i aquelles que m’heu lliurat, en alguna ocasió, l’email, haureu rebut ja el fulletó i haureu llegit la referència literària que, molt amablement, em fan en el seu interior. A veure si us animeu.

Malauradament, aquest acte coincideix amb un del Poble-sec. La revista Zona Sec fa deu anys, un miracle de longevitat, i fan, també, una celebració veÏnal. Des d’aquí els felicito i em planyo de no poder desdoblar-me o multiplicar-me. Què hi farem.

[@more@]

Quant a jcosta

Sóc mestra i escriptora. M\'agrada llegir, escriure i, sobretot, xerrar força amb amics i amigues.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Respostes acurades

  1. Arare_ diu:

    Reina, aquesta vegada no podré venir a l’acte perquè ja tenia un altre compromís (no hi ha com ser mare de família nombrosa) he de conèixer els pares de la xicota d’un dels nostres fills. No et pensis que és “un acto de petición de mano”, no, els xavals fa dos anys que viuen junts! ja anava siguent hora que les famílies ens coneguéssim, veritat? (és que són altres temps)

    Espero i desitjo que tinguis molt d’èxit a l’Hospitalet. Segur que si, perquè els teus poemes arriben a tots els cors!

    Respecte a les protestes, és cert, fa mota mandra, però de vegades val la pena, com a mínim per quedar-se tranquil.

    Un petó des del meu mar.

  2. Se trata de un excelente article.Thank usted para compartir!@

Els comentaris estan tancats.