Diversions matineres: el nou meme

M'arriba, des del blog El Pensador -que, per cert, ara m'adono que tinc mal vinclat als enllaços- aquest nou meme -quin nom, vatua- que corre per la xarxa:


Instruccions: Agafa el llibre més proper. Obre'l per la pàgina 123. Troba la cinquena frase. Escriu l'oració juntament amb aquestes instruccions. No busquis el llibre que més t'agradi, sinó el que tens al costat!


Resultat: A ell li semblava posar en clar que el perill era molt gran: per això tot el que hi havia pels carrers ho trobà trist.


Narcís Oller/ Traduccions selectes (vària)/GUSTAU GILI, editor/MCMXXIX


Observacions: No era el llibre que tenia al costat ja que al costat no n'hi tenia cap. Era un dels llibres que tenia al prestatget de darrera meu, molts d'ells diccionaris, per cert, que he bandejat (no sé el perquè, potser un altre dia podem fer algun meme amb diccionaris). El llibre és un volum d'una edició d'obres completes de Narcís Oller.


Curiositats sobre el llibre: Es un llibre de segona o tercera mà que vaig trobar als encants de Sant Antoni, ben enquadernat, ple de misteris amb noms i cognoms, cosa que em motivà més  a emportar-me'l a casa. A la primera pàgina hi ha un nom i una adreça. escrits en llapis, amb aquella lletra anglesa i picuda que feien els nostres avis i besavis: Pedro Casadevall/ Balmes 281 1º 1ª. A la pàgina següent, amb tinta, un altre nom, escrit en una altra cal·ligrafia, que no acabo d'entendre, crec que diu: C. Ularqui i una data emblemàtica al costat, 1936. El fragment correspon a La mort d'Ivan Iliitch, de Tolstoi. En el llibre hi ha altres textos breus:

Poemets en prosa (Turguerenff), Una bonifàcia (Flaubert), Un vell (Loti), Les exèquies de Napoleó, Talleyrand i La mort de Balzac (Victor Hugo), Inauguració del canal de Suez i Dolç misteri (Eça de Queirós).

A sota del títol, en l'interior, hi ha un segell (ex-libris, segell d'alguna biblioteca o centre social?) inintel·ligible, és un cercle amb caràcters en l'interior. Ara he pensat en posar-hi el meu nom, també, per si continua més endavant amb la seva vida itinerant i atzarosa. Per cert, era d'aquests llibres que havia gairebé oblidat després de comprar-lo i que aquest meme m'ha fet recuperar, per atzar, també.


Seguim el joc: Em sembla que molts dels blogs que visito habitualment ja han estat convidats a participar, vaig a fer una llista en la qual es pot afegir qui vulgui, doncs:

Joves blogaires: El racó de l'Antoni, Annna

L'experiència és un grau: L'Herald de l'Eixample

Joves escriptors: La veu literària, Un salt al món

Crec que han de ser cinc però n'hi afegiré algun més:

La faràndula: Memòries d'una vedette a l'atur

Poesia en estat pur: Violant de Bru


[@more@]

Quant a jcosta

Sóc mestra i escriptora. M\'agrada llegir, escriure i, sobretot, xerrar força amb amics i amigues.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 comentaris a l'entrada: Diversions matineres: el nou meme

 1. vedette diu:

  Ai, quina mandra, senyora Lapanxa, però li agraeixo el convit i m’aplicaré a la cosa quan pugui, no patisqui.

 2. Franciscu diu:

  Es pot saber perque no en dieu un joc, encontes d’això de “meme”?
  Quines coses.

 3. Albert diu:

  Em la feinada que tinc amb les fotos i ara aquest meme. Bé. Com sóic cumplidor m’hi poso

 4. Albert diu:

  Erratum: NO és “Em”, sinó “Amb”

 5. aiaiai, el mercat de Sant Antoni!!! Quines ganes que m’has fet venir d’anar-hi!!!!!!

 6. Deric diu:

  aquests memes sí que m’agraden i, per cert, perquè es diuen “meme”?

 7. Deric diu:

  aquests memes sí que m’agraden i, per cert, perquè es diuen “meme”?

Els comentaris estan tancats.