Perquè avui és Santa Llúcia…

El blocat m'està fent 'lusdegàs', a veure si ara funciona i no m'esborra el post, o una part del post. Un poema molt conegut de Josep Maria de Sagarra, per commemorar la diada de Santa Llúcia, que, espero, us conservi la vista per continuar llegint blogs. 

Perquè avui és Santa Llúcia,
dia de l'any gloriós,
pels volts de la Plaça Nova
rondava amb la meva amor.

-Anem tots dos a la fira,
amiga, anem-hi dejorn,
que una mica de muntanya
alegri nostra tristor.
Comprarem grapats de molsa,
i una enramada d'arboç,
i una blanca molinera,
i una ovella i un pastor.
Ho posarem a migdia
dins del nostre menjador,
i abans de seure a la taula
ens ho mirarem tots dos;
que una mica de muntanya
ens faci el menjar més dolç!-
Perquè avui és Santa Llúcia,
dia de l'any gloriós,
tals paraules m'acudien
quan he vist la meva amor.

            Josep Maria de Sagarra        

 

[@more@]

Quant a jcosta

Sóc mestra i escriptora. M\'agrada llegir, escriure i, sobretot, xerrar força amb amics i amigues.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Perquè avui és Santa Llúcia…

 1. bravant diu:

  Quin gran poema sí senyor. Tan simple i amb una sensibilitat tan profunda! Molt ben triat per penjar-lo avui!

 2. Arare_ diu:

  Júlia, per fi avui puc “obrir” el teu bloc. Em passa amb alguns de blocat, però curiosament, no amb tots.

  J
  jo havia sentit aquest poema, com tu dius, per l’Emili Vendrell (pare, em sembla)

  Molt adequat per a la diada de Santa Llúcia, patrona de les modistes (encara en queden, de modistes, o ara es diuen dissenyadores?) i santa que em feia molt de yuyu perquè la presentaven amb els ulls a dins d’un plat (arggggg)…

  Per cert, abans, quan jo era petita, la fira de Santa Llúcia només es feia als voltants de la Catedral i començava justament el 13 de desembre. Actualment hi ha fires de santa Llucia per tot arreu i comencen el dia 1 de desembre (si és queeee… un any d’aquests la començaran pel juliol. Per tal de vendre…)

  A veure si tinc sort i em publica això…….

 3. Arare_ diu:

  Júlia, per fi avui puc “obrir” el teu bloc. Em passa amb alguns de blocat, però curiosament, no amb tots.

  J
  jo havia sentit aquest poema, com tu dius, per l’Emili Vendrell (pare, em sembla)

  Molt adequat per a la diada de Santa Llúcia, patrona de les modistes (encara en queden, de modistes, o ara es diuen dissenyadores?) i santa que em feia molt de yuyu perquè la presentaven amb els ulls a dins d’un plat (arggggg)…

  Per cert, abans, quan jo era petita, la fira de Santa Llúcia només es feia als voltants de la Catedral i començava justament el 13 de desembre. Actualment hi ha fires de santa Llucia per tot arreu i comencen el dia 1 de desembre (si és queeee… un any d’aquests la començaran pel juliol. Per tal de vendre…)

  A veure si tinc sort i em publica això…….

 4. Liter-3 diu:

  Curiosament, com que s’assocía Santa Llúcia amb la vista molta gent es pensa que també és la patrona dels òptics. Però la patrona dels òptics i optometristes és Santa Otília, que celebra el seu dia el 14 de desembre, o sigui l’endemà, tot i que per alguns altres, és el 13. O sigui una mica com Santa Rosa o Sant Enric, que van amunt i avall en el calendari, si no m’equivoco.

  Apa, que us conservi la vista, sigui la santa que sigui.

 5. * Peix del Mar,va dir: no pots veure les meves llàgrimes …

Els comentaris estan tancats.